Εμπειρίες Ομάδας

Alireza Lotfi

Alireza Lotfi

Μεταφραστής και Πολιτιστικός Διαμεσολαβητής

Αρχικά θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για σένα και τι σε έφερε στην Elpida Home;
Ποιες πτυχές του ρόλου σου στην Elpida Home απολαμβάνεις περισσότερο;

Με λένε Alireza Lotfi. Γεννήθηκα στις 17.01.2001 (21 ετών) στο Ιράν και η μητρική μου γλώσσα είναι η περσική (Φαρσί). Μετακόμισα στην Ελλάδα ως πολιτικός πρόσφυγας στις αρχές του 2019. Στα τέλη του 2019, μετά από πολλές προσπάθειες να φύγω από την Ελλάδα, αποφάσισα να μείνω και άρχισα να μαθαίνω μόνος μου ελληνικά. Πάντα είχα εξαιρετική σχέση με τις γλώσσες και μου αρέσει να μαθαίνω καινούργιες. Τώρα μπορώ να μιλάω περσικά (φαρσί), νταρί, ελληνικά και αγγλικά. Πριν από αυτό, δούλευα ως εθελοντής και βοηθούσα μόνος μου τους πρόσφυγες γιατί μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους, ειδικά τους πρόσφυγες, καθώς χρειάζονται βοήθεια αυτή την περίοδο, ειδικά όσον αφορά τη γλώσσα.

Δεν είχα καμία επαγγελματική εμπειρία αλλά η Elpida Home με εμπιστεύτηκε και με άφησε να αποδείξω την αξία μου. Εργάζομαι ως διερμηνέας και πολιτισμικός διαμεσολαβητής και συνεργάζομαι με την Elpida Home από τον Δεκέμβριο του 2021.

Ένας από τους λόγους που με έκαναν να συμμετάσχω στην Elpida Home ήταν όταν είδα πώς λειτουργεί η ομάδα, ειδικά όταν δουλεύουμε μαζί. Στην Elpida Home σου επιτρέπουν να σκέφτεσαι, σε αφήνουν ελεύθερο να προσφέρεις απόψεις και ιδέες, να βρεις λύσεις και σου δίνουν την ελευθερία να πάρεις μόνος σου αποφάσεις. Παρέχουν επίσης μια υπέροχη ατμόσφαιρα και περιβάλλον για να μοιραστείς τις ιδέες και τις λύσεις σου για κάποιο πρόβλημα. Είναι πρόθυμοι να τις δεχτούν και σέβονται τις ιδέες που φέρνεις.

Αγαπώ την Elpida Home λόγω του σεβασμού που σου δείχνουν και γιατί είναι μια πραγματική ομάδα. Επίσης δεν δουλεύουν για τη δημοσιότητα και τις εφημερίδες, απλώς έχουν στόχο να βοηθήσουν όσο μπορούν και να δουν όλα τα θέματα των προσφύγων και να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για εκείνους. Η Elpida Home είναι μια μεγάλη οικογένεια, ακόμα κι αν η ομάδα είναι αρκετά μικρή. Μου αρέσει πολύ και ξέρω ότι αν φύγω μια μέρα, θα μου λείψει η μεγάλη οικογένεια. Είμαστε φίλοι, οικογένεια και μια ομάδα, όλα σε ένα.

Τώρα περισσότερο από ποτέ οι οικογένειες προσφύγων χρειάζονται τη στήριξή μας. Η συνεχής στήριξή σας θα βοηθήσει στην παροχή τροφής, ιατρικής περίθαλψης και προμηθειών έκτακτης ανάγκης σε παιδιά και οικογένειες από χώρες που έχουν πληγεί από συγκρούσεις, όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Συρία και η Ουκρανία.
Μετάβαση στο περιεχόμενο