Ο Ιδρυτής μας

Our Founder - Amed Khan

Amed Khan

Ιδρυτής

Ο Amed Khan είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικός ακτιβιστής και φιλάνθρωπος. Έχει ενεργή σταδιοδρομία τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης μιας πολυετοὐς εμπειρίας σε ανθρωπιστικές κρίσεις. Ο Amed Khan εργάστηκε για τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (IRC) στην Τανζανία, όπου ήταν επικεφαλής & διαχειριστής υλικοτεχνικής υποστήριξης που επέβλεπε τη συνολική διοίκηση και οικονομική διαχείριση του καταυλισμού προσφύγων.

Είναι ο ιδρυτής και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Zaka Khan. Είναι επίσης μέλος του International Crisis Group και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του International Refugee Assistance Project. Ο Amed Khan αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin, Madison και ζει στη Νέα Υόρκη, των Η.Π.Α.

Από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα το 2015 ο Amed Khan ενίσχυσε πολυάριθμες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας. Αποτέλεσμα της παραπάνω δράσης ήταν και η δημιουργία του πρώτου πρότυπου κέντρου φιλοξενίας για ευάλωτες οικογένειες προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι και σήμερα ο Amed Khan συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον ανθρωπιστικό χώρο. Προσφάτως η δράση του επικεντρώθηκε στην ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν και στην Ουκρανία.
Η ομάδα μας αποτελείται από ένα σύνολο επαγγελματιών, με περισσότερα από 7 χρόνια εμπειρίας σε ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και υποστήριξης προσφυγικών πληθυσμών.
Μετάβαση στο περιεχόμενο