Εμπειρίες από την Κοινότητα

Οι πρόσφυγες της κοινότητάς μας έχουν μοιραστεί ισχυρές μαρτυρίες που ρίχνουν φως στις εμπειρίες και τις αντοχές τους. Μέσα από τις ιστορίες τους, αποκτούμε μια βαθύτερη κατανόηση των κακουχιών που υπέστησαν, των θυσιών που έκαναν και των ονείρων που κυνηγούσαν αυτοί οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αυτές οι ιστορίες χρησιμεύουν ως υπενθύμιση της σημασίας της συμπόνιας, της ενσυναίσθησης και της υποστήριξης καθώς εργαζόμαστε μαζί για να δημιουργήσουμε χώρους φιλόξενους για τους πρόσφυγες και χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να ευδοκιμήσουν και να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους.

1.

Γράφω αυτό το email για να εκφράσω την εκτίμησή μου και να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του προσωπικού της Elpida Home που υπήρξαν μεγάλοι υποστηρικτές δικοί μου και της οικογένειάς μου τους τελευταίους εννέα μήνες, από τη στιγμή της εκκένωσης έως την επανεγκατάστασή μας στον Καναδά.

Η επανεγκατάστασή μας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη σταθερή σας υποστήριξη. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα στην Ελλάδα, όπου ανακάλυψα πόσο καταπληκτικός και φιλόξενος είναι ο ελληνικός λαός. Θα σας θυμάμαι όλους για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Γυναίκα ακτιβίστρια από το Αφγανιστάν

“ Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την υποστήριξή του τον Amed Khan που κατέστησε δυνατή την απομάκρυνσή μας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Στην πραγματικότητα, μας έσωσε τη ζωή και θαυμάζουμε τις προσπάθειές του.”

2.

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη εκτίμησή μας για την άριστη εξυπηρέτηση, τις εγκαταστάσεις, τη σκληρή δουλειά, την καλοσύνη, την ειλικρίνεια, τη δέσμευση και την υπομονή που επιδείξατε από την αρχή μέχρι το τέλος του ταξιδιού μας. 

Το πρόγραμμα ήταν καλά οργανωμένο και μας παρείχε άνεση από τη στιγμή που φύγαμε από την Καμπούλ για να φτάσουμε στον Καναδά.

Κάθε εργαζόμενος παίζει ζωτικό ρόλο στην επιτυχία αυτού του προγράμματος και είμαστε τόσο ευγνώμονες για αυτό που κάνετε.

Πρώην δικαστής στο Αφγανιστάν

3.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την υποστήριξή του τον Amed Khan που κατέστησε δυνατή την απομάκρυνσή μας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Στην πραγματικότητα, μας έσωσε τη ζωή και θαυμάζουμε τις προσπάθειές του.

Θα ήθελα με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση και τον εκπληκτικό λαό της Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή τους κατά τη διάρκεια της παραμονής μας. Φύγαμε από την Ελλάδα με εξαιρετικές αναμνήσεις και μάθαμε πολλά για τον σπουδαίο ελληνικό πολιτισμό».

Ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω για όλη τη σκληρή δουλειά που κάνατε εσείς και ολόκληρη η ομάδα του Elpida Home για εμένα και την οικογένειά μου όσο ήμασταν στην Ελλάδα, ιδιαίτερες ευχαριστίες για την καλοσύνη σας. Εύχομαι επιτυχία και νίκη για εσάς και τους φίλους σας.

Πρωην βουλεύτρια της Αφγανικής Βουλής

Τώρα περισσότερο από ποτέ οι οικογένειες προσφύγων χρειάζονται τη στήριξή μας. Η συνεχής στήριξή σας θα βοηθήσει στην παροχή τροφής, ιατρικής περίθαλψης και προμηθειών έκτακτης ανάγκης σε παιδιά και οικογένειες από χώρες που έχουν πληγεί από συγκρούσεις, όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Συρία και η Ουκρανία.
Μετάβαση στο περιεχόμενο