Η Ιστορία μας

Η Elpida Home ιδρύθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη, για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αναγκών που δημιουργήθηκαν κατά την όξυνση της προσφυγικής κρίσης και που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.
Our Mission

Η Αποστολή μας

Η Elpida Home φιλοδοξεί να συμβάλλει σε ένα καλύτερο κόσμο, παρέχοντας βιώσιμες λύσεις στους εκτοπισμένους πληθυσμούς.

Το Όραμά μας

Η Elpida Home δεσμεύεται να προσφέρει δυνατότητα ανθρώπινης και
αξιοπρεπούς διαβίωσης η οποία στοχεύει στην ενδυνάμωση των ωφελουμένων
μας.

Our Vision
Our Values

Οι Αξίες μας

Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε όλους με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού και της αξιοπρέπειας. Λειτουργούμε χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό και πνεύμα συνεργασίας καθώς δουλεύουμε με τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας και με το δίκτυο των υποστηρικτών, των μελών της ομάδας όπως και των εθελοντών μας.

Η Ιστορία της Elpida Home

2016
2016

Ίδρυση Elpida Home

2016 - 2017
2016 - 2017

Κέντρο φιλοξενίας της Elpida Home

Το Κέντρο φιλοξενίας είχε ως αντικείμενο τη στέγαση, την κοινωνική επανένταξη και τη μετεγκατάσταση 400 ευάλωτων προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία προς τα ευρωπαϊκά κράτη που εφαρμόζουν τον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙΙ».
2019
2019

Ανοίγει το Κέντρο Κοινότητας

Από τον Ιανουάριο του 2019, λειτουργούμε ένα κέντρο κοινότητας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το οποίο εξυπηρετεί ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσω ποικίλων υπηρεσιών.
2021
2021

Το Lily Pad Project

Το Lily Pad Project ξεκινά καθώς η πρώτη πτήση από την Καμπούλ, αποτελούμενη κυρίως από γυναίκες μέλη του πρώην αφγανικού κοινοβουλίου και τις οικογένειές τους, φτάνει στην Ελλάδα. Έκτοτε έχουμε ενισχύσει εκατοντάδες διωκόμενους Αφγανούς σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάστασή τους στις Η.Π.Α και τον Καναδά όπως και κατά το διάστημα της παραμονής τους στην Ελλάδα παρέχοντας τους στέγαση και μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών.
Η Elpida Home ιδρύθηκε από τον Amed Khan, υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικό ακτιβιστή και φιλάνθρωπο.
Μετάβαση στο περιεχόμενο