Ελπίδα Σπίτι στη Θεσσαλονίκη

Ο δισεκατομμυριούχος παραγωγός και το Elpida Project στη Θεσσαλονίκη!

Ο λόγος για τον Καναδό Φρανκ Τζιούστρα, ο ιδρυτής του ιδρύματος Radcliffe, ο οποίος άνοιξε στη Θεσσαλονίκη κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, με το όνομα «The Elpída Home for Refugees».

Όπως αναφέρει το Radcliffe Foundation, «Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Radcliffe Foundation ανοίγει το Elpida Home με στόχο να προσφέρει στέγαση σε πρόσφυγες στη Βόρεια Ελλάδα». Ο χώρος για το Elpida Home είναι ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ρούχων, 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, όπου και δημιουργούνται 140 units με στόχο να στεγάζονται έξι άτομα στο κάθε ένα.

«Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες είναι αποκαρδιωτικές», λέει ο Φρ. Τζιούστρα και συνεχίζει «Στόχος μας δεν είναι απλά να προσφέρουμε στέγη σε αυτούς τους ανθρώπους – ειδικά σε γυναικόπαιδα – σε ασφαλείς και άνετες συνθήκες, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπειά τους».

«Ως διεθνής κοινότητα έχουμε φέρει τους εαυτούς μας σε μία ανυπόφορη κατάσταση και μονάχα μέσω πραγματικής ηγεσίας και σημαντικά μεγαλύτερη πολιτική θέληση και χρηματοδότηση θα καταφέρουμε να την αντιμετωπίσουμε», αναφέρει ο διευθυντής του project, Αμέντ Καν. «Αυτή η πρωτοβουλία ελπίζουμε πως θα εμπνεύσει κι άλλους, οι οποίοι βάζουν την ανθρωπιά πάνω από όλα».

«Elpida Project»

Πηγή: TyposThes

Τώρα περισσότερο από ποτέ οι οικογένειες προσφύγων χρειάζονται τη στήριξή μας. Η συνεχής στήριξή σας θα βοηθήσει στην παροχή τροφής, ιατρικής περίθαλψης και προμηθειών έκτακτης ανάγκης σε παιδιά και οικογένειες από χώρες που έχουν πληγεί από συγκρούσεις, όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Συρία και η Ουκρανία.
Μετάβαση στο περιεχόμενο